Str. I.G. Duca (fosta Corso) la nr. 7

contact@tollas.ro
+4 0728 024 715

  • Working Days

    9 AM - 18 PM

  • Saturday

    Closed

  • Sunday

    Closed

TOLLAS

Alegerea culorii părului în funcție de tonul și nuanța pielii

Cum alegem culoarea potrivită pentru noi?

Revenind la secțiunea de hair education, una dintre cele mai frecvente întrebări primite atât în salon cât și aici pe site este chiar aceasta: „oare mi-ar sta bine o nuanță mai deschisă, mai închisă sau o cu totul altă culoare?”. Ei bine, dacă ți-ai pus și tu vreodată o astfel de întrebare, echipa Tollas Hairdesign vine în ajutorul tău cu informații precise și date exacte despre cum să alegi culoarea perfectă pentru tine.

Pasul 1. Identificarea nuanței pielii

Tu știi care este nuanța pielii tale? Acest pas este primul și cel mai important pentru a determina culoarea si nuanța perfectă a părului. De multe ori acest proces de identificare poate fi foarte complicat. Tocmai de aceea, în acest articol am colaborat cu hairstyliști de succes și am reușit să simplificăm acest procedeu.
Postam mâine quiz-ul și prin care poți afla care este nuanța pielii tale!

Există trei mari categorii de nuanțe: nuanțe calde, nuanțe neutre și nuanțe reci. Specialiștii consideră ca verificarea venelor de pe incheietura mâinii este cea mai rapidă și eficientă metodă. De aceea, oamenii cu un ton cald al pielii au venele nuanțate în verde, cei cu ton neutru în mov, iar cei cu un ton rece al pielii, în albastru.

Pasul 2. Culoarea potrivită pentru tine

Acum că am identificat culoarea pielii, putem cu ușurință să îți recomandăm ce culori și ce nuanțe ți se potrivesc ție, cu exactitate.

Pentru persoanele cu o nuanță caldă a pielii se recomandă orice culoare cu un subton roșu, auriu sau galben. Blondul-miere, blondul auriu, roșcat natural cu reflexii de cupru, roșcat intens, cărămiziu, șaten auriu, șaten-caramel sau șaten închis ciocolatiu, și șatenul arămiu. Aceste nuanțe te vor complimenta perfect și te vor face să radiezi!

Pentru persoanele cu o nuanță neutră a pielii se recomandă o variantă de mijloc a celor două extreme, culorile cu un subton bej, sau piersică sunt cele mai potrivite. Blondul șampanie, blondul murdar, blondul beige, blondul-piersică, șaten deschis, șaten cenușiu, șaten închis și negru intens. Aceste culori vor aduce la suprafață toate dimensiunile pielii tale!

Pentru persoanele cu o nuanță rece a pielii se recomandă orice culoare cu un subton violet, albastru sau roz. Blondul platinat/gri, blondul cenușiu, roșcat-violet, șaten cu reflexii argintii, șaten cenușiu, șaten foarte închis spre negru, negru intens sau negru cu reflexii albastre. Aceste nuanțe sunt predestinate persoanelor cu o tonalitate rece a pielii, culori naturale, bogate și vibrante care te vor face să ieși în evidență!

Pasul 3. Culori de evitat

Este foarte ușor să greșești subtonul unei culori sau reflexiile acesteia, tocmai de aceea culorile recomandate extremei opuse nu ți se recomandă ție. Noi îți sugerăm să discuți cu un profesionist în coloristică pentru cel mai bun rezultat, deoarece culoarea părului are un mare impact asupra întregului tău look. Dar, mult mai ușor ar fi să completezi quiz-ul pentru generarea unui răspuns special pentru tine, exact ca la salon.

de Emma Rotaru

Post a Comment