Cum să iți curăți eficient peria de păr
Curatenia in general este esentiala pentru a trai si a respira corect, dar este bine de mentionat ca modul in care iti cureti peria va ajuta parul ca „curga” mai frumos in stilul de coafura pe care intentionezi sa il abordezi. Este foarte important sa inveti cum sa iti curesti accesoriile de par, mai ales cele mai des folosite: peria de par si pieptenele. Primul pas al procesului implica curatarea acestora de firele de par. Odata ce ai terminat, vei observa „ramasite” la „radacina” perilor. Acum este timpul sa folosesti o perie de dinti mai veche, de aruncat, si sa cureti cu atentie accesoriul de par cu putin sampon si apa calda. Asigura-te ca ai realizat acest proces foarte bine pentru a indeparta tot ce sta in calea unui accesoriu curat. O perie curata mentine parul la fel de curat si sanatos ca aceasta, daca vezi ca nu arata prea bine parul tau inseamna ca nu ai realizat acest proces cu exactitate. La o curatare periodica, parul devine mai sanatos, daca nu faci asta, peria va produce un efect de murdarire a parului cu scame sau alte impuritati.
Nu pare chiar asa de greu, dar uneori este! Desi curatarea unei perii sau pieptan este o activitate aparent usoara, de multe ori ne da batai de cap, dar nu si atunci cand stim cateva trucuri.
Asadar, avem nevoie de:
- Perie;
- Foarfeca de unghii (daca nu te descurci sa scoti cu mana firele si scamele prinse intre dintii periei);
- Pieptene;
- Apa calda;
- Lighean (pentru a realiza acest proces mai usor, fara sa murdarim alte zone);
- Sampon
- Periuta de dinti (veche, folosita);
- Prosop (pentru o curatare rapida).
Pas 1. Taie firele de par!
Cele multe dintre periile de par au perii asezati pe randuri, fie in randuri drepte, in cazul periilor rotunde, fie in randuri usor curbate. Foloseste foarfeca de unghii daca nu reusesti cu mana, asa iti va fi mai usor.
Pas 2. Scoate firele de par!
Aici te poti folosi de pieptene pentru a scoate firele de par. El are zimti ascutiti si te ajuta in procesul de curatare.
Pas 3. Pune peria la inmuiat!
In aceasta etapa trebuie sa folosesti ligheanul in care vei pune sampon. Cu periuta de dinti cureti suprafata periei sau pe dintii acesteia. Atentie deosebite la baza periilor pentru ca acolo se formeaza, de cele mai multe ori, acele portiuni de scame si praf.
Pas 4. Pune peria la uscat!
Opreste apa de la robinet. Scutura peria pentru a indeparta surplusul de apa. Sterge peria atent cu prosopul. Ai grija sa nu deteriorezi perii. Lasa apoi peria la uscat pe prosop.
P.S.: Sfatul specialistilor este sa folosesti peria de par inainte de a incarca foarte tare parul cu fixativ, balsam sau alte produse de acest gen. Daca nu, se vor depune particule pe perie si a doua zi cand vei folosi peria, acestea vor patrunde iar la baza firului de par si il va deteriora. Ai grija la curatea periilor din lemn si a celor cu peri naturali. Nu le lasa foarte mult in apa pentru a nu se deteriora.