Str. I.G. Duca (fosta Corso) la nr. 7

contact@tollas.ro
+4 0728 024 715

  • Working Days

    9 AM - 18 PM

  • Saturday

    Closed

  • Sunday

    Closed

TOLLAS

Despre Vidal Sassoon, fondatorul prestigioasei şcoli de haircut si hairstyling "Sassoon Academy" şi inventatorul tunsorii moderne

Suntem siguri că ai auzit cel puţin o data numele Vidal Sassoon, cu atât mai mult dacă lucrezi în domeniul hairstylingului sau dacă eşti pasionat de acesta. Pe principiul ” mulţi ştiu, puţini cunosc”, vom face azi o scurtă călătorie în timp pentru a-l cunoaşte pe cel care a revoluţionat tunsoarea feminină, supranumit şi omul-foarfecă.

(Sursă foto:Google)

(Sursă foto:Google)

Despre Vidal Sasson

S-a născut pe 17 ianuarie 1928, într-o familie de evrei la Londra iar la vârsta de 26 de ani şi-a deschis primul salon pe Bond Street, în Londra. Salonul era atât de mic încât clientele erau nevoite să aştepte pe scări ca să le vină rândul. Dar i s-a dus vestea imediat, iar salonul lui a început să prospere, devenind unul dintre locurile în vogă ale oraşului, aşa că doi ani mai târziu a mărit afacerea şi premizele ei. Mai târziu, în 1963, a creat celebra coafură bob care este populară şi în ziua de azi,  salonul lui Sassoon devenind principalul reper al unei Londre vibrante şi nonconformiste. Printre clientele sale de atunci se numărau Mia Farrow şi Glenda Jackson, acestea fiind doar câteva din şirul celebrităţilor care l-au „adoptat” ca stilist personal.

A deschis primul salon internaţional la New York, în ’64, urmând altele în Toronto şi Beverly Hills, precum şi o academie de stil în Londra. A lansat prima linie de produse de îngrijire a părului în 1973, cucerind o mare parte a pieţei dedicate părului.  Sloganul său, „Dacă tu nu arăţi bine, nici noi nu arătăm bine”, a devenit o lozincă a vremii.
Ideea de bază a coafurilor sale era să te trezeşti dimineaţa, să-ţi dai cu mâinile prin păr, iar acesta să se aşeze de la sine. Lucru de neconceput până în anii ’60, când coafurile necesitau ore întregi şi produse primitive pentru un efect de scurtă durată refuzând de la bun început să facă permanent sau coafuri care îngreunau literlamente viaţa femeii. Le vedea ca pe un fel de închisoare pentru femei. Stilurile şi coafurile sale vorbeau despre libertate şi evoluţie.A povestit în numeroase rânduri cum a refuzat să tundă sau să coafeze femei care nu erau conştiente că ceea ce vor nu este în interesul lor.

 

(Sursă foto:Google)

Vidal Sassoon a încetat din viata la vârsta de 84 de ani dupa o cariera în care a revolutionat modul în care parul poate arata. Acesta este recunoscut drept omul care a schimbat lumea cu o pereche de foarfece.

În prezent numele îi este dus mai departe prin prestigioasa academie “Sassoon Academy” din Londra, academie de renume mondial, foarte căutată de hairstylistii de pretutindeni. De la cursuri  de tunsoare clasica, la cursuri de tunsoare creativă şi geometrică, cursuri de culoare, cursuri de tip ABC şi 1-ON-1 Tuition până la propria linie de produse (perii de păr, foarfece, ondulatoare etc.), nici nu e de mirare că este cea mai căutată academie din lume pentru formarea profesională în domeniul hairstylingului. Formatul cursurilor este alcătuit din trei părţi si anume: demonstraţii,teorie,partea practică iar preţul cursurilor variază intre 500-2000 de lire în funcţie de cursul ales. Probabil ca vei spune că preţurile sunt cam piperate, dar cursurile îşi merită fiecare bănuţ în parte şi să nu uităm, aşa cum am discutat şi în articolul anterior, pentru a deveni cei mai buni în domeniul nostru trebuie să ne supunem unei formări profesionale continue, aşadar cea mai bună investiţie este investiţia in tine!

 


(Sursă foto:Pinterest)
 
 
 


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/tollas/public_html/sitenou/wp-content/plugins/curly-core/shortcodes/social-share/social-share.php on line 157

Post a Comment